U toku su radovi na uređenju Hisarskog puta u Donjem Sinkovcu

Radovi na uređenju saobraćajnice koja vodi ka Donjem Sinkovcu, odnosno na rekonstrukciji dela Hisarskog puta u dužini od 725 metara, privode se kraju. Vrednost ovih poslova je 16,5 miliona dinara, a investitor je Grad Leskovac. U okviru ovih radova, koje je danas obišao gradonačelnik Goran Cvetanović, biće uređena i deonica koja vodi do Kasarne „Vojvoda Petar Bojović“.

Zbog povezivanja grada Leskovca sa Donjim Sinkovcem i frekventnosti, Hisarski put je izuzetno značajna saobraćajnica, kako za meštane, kojih u Donjem Sinkovcu ima preko hiljadu i po, tako i za sve prolaznike. Dobijanjem moderne ulice, ova mesna zajednica u pravom smislu tih reči postaje prigradsko naselje.

Imajući u vidu brojna oštećenja, doneta je odluka da Hisarski put pothitno bude podvrgnut rekonstrukciji, pre svega, u cilju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U prošloj godini, završena je izgradnja drugog dela ovog puta u Donjem Sinkovcu, dužine 628 metara, za šta je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 11,4 miliona dinara, podsetio je prilikom obilaska radova gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Značaj uređenja Hisarskog puta je još veći, uzevši u obzir da vodi i do Kasarne „Vojvoda Petar Bojović“, u kojoj se nalazi Treći Centar za obuku.

Prema rečima Novice Nikolića, direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ privode se kraju radovi na ugradnji nosećeg sloja asfalta, nakon čega će biti postavljen završni sloj, a između ostalog, pristupiće se i uređenju jarkova, propusta i bankina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *