U Vlasotincu potpisani ugovori o socijalnoj zaštiti

Načelnik vlasotinačkr Opštinske uprave Marjan Stanković i predsednik Udruženja „Osmeh“ Predrag Radulović potpisali su ugovore o realizaciji dveju usluga socijalne zaštite na teritoriji opštine Vlasotince u ovoj godini.

Reč je o uslugama Pomoć u kući za starije, u trajanju od 10 meseci i Lični pratilac deteta, u trajanju od osam meseci. Ukupna vrednost ovih usluga, na čijoj će realizaciji raditi 42 radnika, je blizu 20 miliona dinara.


„Određene usluge u oblasti socijalne zaštite realizuje Centar za socijalni rad, a ove dve usluge – pomoć u kući za starije osobe i lični pratilac deteta – podležu postupku javne nabavke, na kome je ove godine posao dobilo Udruženje Osmeh. Opština će nastaviti da unapređuje usluge socijalne zaštite, sagledavajući realne potrebe ranjivih kategorija stanovništva i mogućnosti kojima raspolažemo – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.


Realizacijom danas potpisanih ugovora usluge će biti dostupne za 110 lica iz kategorije starijih osoba, kao i za 28-oro dece sa smetnjama u razvoju. Na taj način obuhvaćeno je 140 porodica kojima je potrebna ova vrsta podrške.


„Drago nam je što i ove godine nastavljamo saradnju sa Opštinom Vlasotince, koja traje više od deset godina. Uložićemo dodatne napore da prevaziđemo dosadašnje rezultate rada, da usluge socijalne zaštite podignemo na viši nivo kvaliteta i učinimo ih još prepoznatljivijim u široj javnosti – rekao predsednik Udruženja „Osmeh“ Predrag Radulović.


Načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković poželeo je radnicima, koji su potpisali ugovore sa udruženjem, da svoj posao obavljaju odgovorno i kvalitetno, kako što su to činili do sada.


Za usluge u oblasti socijalne zaštite opština Vlasotince opredelila je u ovov godini bezmalo 71 milion dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *