Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Opatije doneli dva zlata i jedno srebro

trgovacka skola

Leskovac – Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole iz Leskovca osvojili su na Međunarodnom takmičenju  iz oblasti turizma i ugostiteljstva ,,Gatus 2013.’’ koje je održano u od 21. do 24. novembra u Opatiji, dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

„Gatus se ove godine održao po drugi put, na prvom takmičenju koje je prošle godine održano u Sloveniji naša škola osvojila je bronzanu medalju dok su ove godine u Opatiji naši učenici postigli veliki uspeh osvojivši 2 zlatne i 1 srebrnu medalju. Učešće na takmičenju uzelo je desetak škola sa preko 180 učesnika“ rekla je PR trgovinsko ugostiteljske škole Ivana Stojković.

Delegaciju ove leskovačke škole na takmičenju je predstavljalo osam učenika i šest profesora i mentora.

Leskovčani su se takmičili u pripremanju flambiranog jela i tom prilikom proglašeni za apsolutne pobednike u ovoj  kategoriji.

Učenici su se takmičili u tri kategorije i to: prva disciplina u pripremanju jela sote sa juga, druga postavljanje svečanog stola, za šta je Leskovčanima pripalo srebro i treća na temu: predstavljanje svog kraja kao turističke destinacije za venčanje, gde su leskovački učenici prezentacijom Vučja i Đokinih virova, ove destinacije  predstavili kao najidealnija mesta za obavljanje čina venčanja i tom prilikom osvojili zlatnu medalju.

Ovom prilikom priređena je i prezentacija prvonagrađenog flambiranog jela od strane učenika u prisustvu profesora, drugova i drugarica i prisutnih gostiju.

Gatus 2014. održaće se naredne godine, a kao domaćin ovog takmičenja izabrana je upravo leskovačka Trgovinsko ugostiteljska škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *