UČENICI UGOSTITELJSKIH ŠKOLA SPREMALI JELA NA TRADICIONALNOM TAKMIČENJU

U restoranu Trgovinsko – ugostiteljske škole u Leskovcu održano je takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola  u okviru koga je učestvovalo pet ekipa iz Srbije, ali i regiona.

Koristeći znanje koje su stekli tokom školovanja, učenici su ovom prilikom spremali specijalitete sa roštilja sa brojnim dodacima, koje su kasnije prezentovali stručnom žiriju.

Predsednik žirija, Zoran Todorović, istakao je da su ekipe imale tri obavezna zadatka. Prva dva su podrazumevala pripremu ćevapa i pljeskavica iz ruku, po čemu je leskovački kraj i poznat, dok je treći zadatak bio po slobodnom izboru učesnika.

U okviru Roštiljijade, Trgovinsko ugostiteljska škola u Leskovcu već 27 godina zaredom organizuje takmičenja učenika srednjih ugostiteljskih škola i majstora roštilja.