“Uobražena Margareta” u Narodnom pozorištu Leskovac – priča o gordosti, pohlepi i inatu

Premijera predstave „UOBRAŽENA MARGARETA“ po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića zakazana je za nedelju, 19. mart, u 12 časova.To je ujedno i prva premijera dečije predstave u ovoj godini. Scenogarfiju i kostime potpisuje Ana Kolbjanova, asistent reditelja Tanja Krčmarik, kompozitor Aleksandar Spasić i dizajn svetla Radomir Stamenković.

U predstavi igraju: Nataša Pejić, Petra Dimitrijević, Suzana Grujić,Ivan Janković, Filip Radivojević i Mina Cocić.

Prva repriza predstave zakazana je za nedelju 26. mart, u 12 časova. Karte po ceni od 200 dinara se mogu kupiti na biletari Pozorišta radnim danima od 8.00 č do 20.000 č i dva sata pre početka predstave.

REČ REDITELjA….ili O ČEMU JE OVA PRIČA?

U jednoj dalekoj zemlji, preko sedam gora i sedam mora, živela je najuobraženija devojka na svetu, koja je odbila svakoga ko je nju prosio za ženu. I ta uobražena Margareta odbiće, verovali ili ne, čak i jednog Kralja, samo zbog toga što na licu ima nekoliko bubuljica. No, da li je ovo samo priča o jednoj uobraženoj devojci ili o svima onima koji su nekoga svesno povredili svojom gordošću, pohlepom ili tvrdoglavim inatom? Da li je ovo priča o tome da su pokajanje i oproštaj moguće lekovito rešenje, a da je u pozorištu zaista sve moguće?

“Zahvalan glumcima koji su maestralno osvojili zahtevan i neobičan stil naše predstave, tehničkoj ekipi pozorišta koja čuda čini mogućim, čarobnoj autorskoj ekipi u kojoj su: Ana,Tanja, Acko i Rade, podjednaku zahvalnost dugujem i upravi Narodnog pozorišta u Leskovcu, koja nam je pružila priliku da kreiramo ovakav raskošni pozorišni događaj , koji će naći svoje mesto u dečijim srcima i ovaplotiti se u nešto lepo, dobro i plemenito u njihovim životima.

Sa verom u bolje dane, koje će nam doneti oni koji rastu sa našim predstavama, neka nam RAD i na dalje čini RADOST!”

O reditelju:

Miodrag DINULOVIĆ /1973./

Pozorišnu režiju diplomirao 1999. godine, na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branka Pleše i Aleksandra Foteza. Ostvario preko šezdeset režija, među kojima se izdvajaju predstave namenjene deci i mladima, koje su višestruko nagrađivane na domaćim i međunarodnim festivalima.

Pored Kraljevačkog pozorišta, predstave u njegovoj režiji deo su repertoara Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu, Pozorišta lutaka u Nišu, Narodnog pozorišta u Leskovcu, Pozorišta Lane u Kikindi, Gradskog pozorišta u Jagodini, Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru, Narodnog pozorišta u Kikindi….

Stalni je reditelj scene za decu i mlade Kraljevačkog pozorišta, kojim upravlja kao direktor od 2013. godine.

Pored ove, obavljao i funkciju predsednika Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *