UPOZORENJE: Još pet opasnih droga koje se legalno prodaju!

predavanje o drogi

Leskovac – Za učenike od petog do osmog razreda leskovačke Osnovne škole Vožd Karađorđe sinoć je u prostorijama ove obrazovne ustanove održano predavanje na temu bolesti zavisnosti.

„Predavanje je imalo za cilj da osnaži učenike, da im pruži informacije kako bi napravili pravilan izbor u korist svog zdravlja” rekla je načelnica Centra za promociju zdravlja leskovačkog Zavoda za javno zdravlje primarijus doktor Vanja Ilić.

Upotreba psihoaktivnih supstanci dovodi do drastične i sveobuhvatne promene kako mentalnog, psihičkog, tako i organskog zdravlja.

Menja se socijalni položaj osobe, a promena se vrlo brzo reflektuje i na celu porodicu. Iako nije odmah lako prepoznati promene koje ovakve supstance ostavljaju na mozak, srce i jetru, promene mentalnih funkcija brzo postaju vidljive.

predavanje o drogi 2

“Nažalost samo u toku ove godine dijagnostifikovano je i izdvojeno pet novih droga na nivou Srbije koje su veoma opasne i štetne i ne samo što se ne nalaze u zakonskoj regulativi ilegalnih droga već se slobodno mogu naći u legalnoj prodaji i proizvodnji” rekla je Vanja Ilić.

Nakon nove godine u saradnji sa odborom za prevenciju bolesti zavisnosti, upravo ovo predavanje i teme koje su obrađene biće štampane u brošuri pod nazivom ,,Neka zdravlje bude ono što te pokreće’’ putem koje će sva deca na području okruga biti upoznata sa ovom temom, dok će sa početkom  drugog  polugođa biti organizovani kvizovi znanja na kojima će deca informacije koje budu stekla putem ovakvih edukacija pokazati, rečeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *