Uručene nagrade za najbolje u oblasti sporta

U organizaciji Leskovačkog saveza sportova, u Svečanoj sali grada, održana je tradicionalna dodela godišnjih nagrada za najbolje sportske klubove, sportiste, trenere i ostale stručnjake. Ovom prilikom uručena su i posebna priznanja za ostvarene rezultate i promociju sporta.

Za najbolji sportski klub u 2019. proglašen je Rukometni klub Dubočica 54, a Saša Pejčić, trener i Andrija Atanasković, rukometaš, obojica iz Dubočice, dobili su priznanja za najboljeg trenera, odnosno najboljeg sportistu.

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, uručeno je specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta, pre svega zbog višestrukog uvećanja budžeta za ovu oblast u proteklim godinama, ali i zbog izuzetne podrške sportistima i klubovima.

Obraćajući se prisutnima, Cvetanović je istakao da će u narednoj godini za sport biti izdvojeno 65 miliona dinara, dok će za održavanje Sportsko-rekreativnog centra Dubočica biti opredeljeno još 90 miliona dinara.

Za najbolju sportistkinju proglašena je plivačica Nina Stanisavljević.

Kao krovna  sportska organizacija u gradu, Leskovački savez sportova uspeo je da vrati ugled koji je ova oblast nekada imala u Leskovcu, rekao je na svečanoj dodeli nagrada Srdjan Stamenković, predsednik saveza.

Drugo specijalno priznanje uručeno je kik-bokseru  Božidaru Đermanoviću, zatim predsednici Planinarsko-skijaškog kluba Kukavica Jelici Drašković, teniseru Pavlu Stojiljkoviću, rukometašici Jovani Stojiljković, košarkašici Maji Miljković, treneru iz Gimnastičarskog kluba „Dubočica“ Mirjani Krgović i čoveku koji je sebe i svoju novinarsku karijeru posvetio sportu novinaru Draganu Trajkoviću.

U kategoriji sportski radnici, treneri i sportisti nagradu je dobio Dragan Mitrović Monja.

Sportski radnik godine je Jelena Stanojević  iz Karate kluba „Unsu“.

Sportske nade grada Leskovca su državna rekorderka i šampionka Iva Petrović iz Plivačkog kluba „Leskovac“  i reprezentativac Srbije u mačevanju Bogdan Stamenković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *