Uspeh mladog benda “Riverside” – dokaz da rokenrol još uvek živi kroz novije generacije (VIDEO)

Leskovački rokenrol bend “Riverside” pobedio je na nedavno održanom festivalu „Story fest“ u Nišu. Pored toga što su osvojili glavnu nagradu, snimanje pesme u studiju, mladi članovi ovog benda će imati priliku da se pojave u kultnoj rok emisiji „Bunt“, koja se emituje na programu RTS-a.

Da i novije generacije pronalaze put do rokenrola, pokazalo je petoro mladih iz Leskovca, koji su, sa željom da promovišu ovu vrstu muzike, pre nekoliko meseci osnovali bend.

Milan Stanković, basista, Bojan Veličković, bubnjar, Mina Lončar, pevačica i gitaristi Filip Filipović ii Bogdan Bonin, rođeni su u rasponu od 1990. do 2003. godine. Pored obaveza na fakultetu i poslu, pronalaze vreme i za rokenrol, koji je njihova velika ljubav. Pojedini od njih imaju muzičko obrazovanje ili su učili da sviraju instrumente kod iskusnih muzičara.

Nakon učešća na manifestaciji „Leskovačko leto“, odlučili su da svoj talenat pokažu i na muzičkom festivalu neafirmisanih i poluafirmisanih bendova “Story fest” u Nišu, gde su u konkurenciji od osam muzičkih sastava iz različitih krajeva naše zemlje, uspeli da dođu do glavne nagrade.

Njihova želja je da mladima u Leskovcu u najboljem svetlu predstave rok muziku, koja, po njihovom mišljenju, nije u dovoljnoj meri zastupljena.

Plan im je i da organizuju humanitarni koncert, u cilju prikupljanja sredstava za lečenje petogodišnje Mile Mitić iz Leskovca, koja boluje od epilepsije i Rett sindroma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *