Utorak dan D za “Interlemind”?

interlemind1

Leskovac – Kao što je i najavljeno, vršilac dužnosti ministra privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović posetio je fabriku „Interlemind“ i održao sastanak sa predstavnicima štrajkača.

Dogovoreno je da u Ministarstvu privrede, u utorak, 4.marta, bude održan sastanak na kojem će predstavnici ovog ministarstva, Agencije za privatizaciju, Interleminda i grada Leskovca, pokušati da pronađu rešenje da se pokrene proizvodnja u ovoj firmi.

„Na osnovu podataka koje sam video ovde očigledno vladaju javašluk i anarhija, kao i organizacija mafije koja nije dozvoljavala da se ljudi uposle da rade. Molim vas da sačuvate fabriku, a od utorka mi ćemo nastojati da preduzimamo mere da izađemo iz ove situacije“, rekao je Mirović štrajkačima.

Nakon što je obišao Inerlemind Mirović je rekao i da je, iako je posetio preko 150 fabrika, prilično iznenađen onim što je video u ovde. Njemu je bilo potpuno neverovatno da jedna fabrika ima proizvod za kojim postoji potražnja, a da ne može da se organizuje proizvodnja.

Učesnici sastanka koji je zakazan za utorak, kako je Mirović rekao, pokušaće da utvrde postoji li elementi da se raskine ugovor o privatizaciji, a potom i da se pronađe način za uvođenje državne kontrole u fabriku.

Radnici Inteleminda štrajkuju od 17.februara zahtevajući  raskid kupoprodajnog ugovora, pokretanje proizvodnje i isplatu 15 zaostalih zarada i doprinosa.