Izgorela štala, komšije spasile teliće

pozar

Velika Biljanica – U požaru koji je nešto posle 13 časova izbio na poljoprivrednom objektu Jovana Petkovića u Velikoj Biljanici u potpunosti je izgorelo potkrovlje štale u kojem je bila smeštena velika količina stočne hrane.

To je otežalo posao vatrogasacima koji su intervenisali sa pet ekipa, a jedna od njih je zbog veličine požara angažovana kao ispomoć iz Lebana. Na sreću povređenih nije bilo.

” Kada smo došli na mesto požara on je bio u buktajućoj fazi. Za 15 minuta uspeli smo da obuzdamo vatrenu stihiju i tako smo sprečili da se proširi na susedne objekte” – rekao je zamenik komandanta Vatrogasno spasilačkog bataljona Leskovac, Saša Jovanović.

U trenutku kada je požar izbio u štali je bilo pet teladi koje su komšije uspele da izvedu na sigurno.

Spašena je i poljoprivredna mehanizacija, a prava je sreća da je osam krava u vlasništvu porodice Petković bilo na ispaši kada je prostor iznad njihove štale počeo da gori.

Očevici tvrde da je spoj na elektroinstalacijama doveo do ovog požara, jer su pre izbijanja vatre primećene varnice. Detaljnije informacije o ovom slučaju će biti poznate nakon istrage nadležnih organa.