Uvođenje u vojnu evidenciju do 28. februara za mladiće koji su rođeni 2002. godine

Ministarstvo odbrane uputilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne, mladićima rođenim 2002. godine, ali i starijim koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju.

Uvođenje  ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu definisanu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, napominju iz Ministarstva odbrane.

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9 do 15 časova, a opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu  važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju možete pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *