VEROVALI ILI NE: Dečak glista ulazi kroz ventilaciju i pljačka prodavnice

ventilacioni otvor kroz koji je ulazio

Leskovac – Vlasnici lokala u centru grada već nekoliko meseci unazad imaju velike probleme sa dečakom, lopovom, koji obija njihove prodavnice, krade robu i, kako tvrde, provlači se nekažnjeno.

Zbog načina na koji se ušunjava u prodavnice nazvali su ga „dečak glista“.

„Dečak glista“ ili „Guma boy“, nadimak je ovom dečaku koji je samo od nove godine do danas obio dvadesetak lokala u centru grada.

Neke je pljačkao i od pet do sedam puta. On ne bira radnje. Pljačka samoposluge, trafike, obija knjižare, prodavnice sa zdravom hranom, obućare…

I sve na potpuno isti način – ulazi kroz otvore za ventilaciju, šaltere na trafikama i otvorima koji nisu veći od 40 santimetara u prečniku. Kad ne može da izađe iz radnje, polupa stakla i pobegne.

salter na trafici kroz koji je upao

„Nije mi jasno kako je uspeo da uđe kroz ovaj mali otvor. Imamo sve zabeleženo na sigurnosnoj kameri. Kada je i nju primetio, polomio je. Uzeo je sav Pazar. To je bilo oko 2 izjutra, pre nedelju dana“ priča nam Vesna Tasić, radnica u trafici na Bulevaru Oslobođenja.

U samoposlugu, koju je obijao sedam puta, ulazio je preko ventilacionog otvora.

„Provuče se poput gliste. Iznese iz radnje cigarete, čipsove i slično. Nikada nije odneo Pazar jer ga nije ni bilo u kasi, već samo napravi štetu“ priča za našu televiziju Zlatko Stojić, vlasnik samoposluge „Neni“.

Ojađeni vlasnici radnje tvrde da „Dečak glista“ ima pomagača.

„Nemoguće je da se sam popne do ventilacionog otvora koji je na dva metara visine. Morao je neko da mu pomaže“ naglašava Stojić.

decak glista

On kaže da i policija jako dobro zna o kom maloletniku je reč, a da je njegova supruga čak bila i kod njegovih roditelja kući i da su joj rekli da oni ne mogu da ga kontrolišu. Nakon toga, iz obesti je polupao tokom noći čitavu radnju.

„Sve je polupao. Uništio nam je i kasu, polupao stakla. Najverobvatnije iz osvete jer je moja supruga bila kod njegovih roditelja“ priča nam Stojić.

Vlasnici lokala su nakon svake pljačke ili obijanja slučajeve prijavljivali policiji i kako su nam rekli i organi reda dobro znaju ko je „Guma boy“.

Sa druge strane, portparol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković rekao je za našu televiziju da su nadležni organi upoznati sa pljačkama koje su se dešavale u samom centru grada u ovim lokalima i da se za N.N. počiniocima još uvek traga.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj maloletnik je štićenik leskovačkog Centra za socijalni rad, nekoliko puta je bio smešten i u Popravni dom ali je odatle pobegao.