Pazite točkove i glavu od udarnih rupa na asfaltu!

udarne rupe

Leskovac – U Ulici Pana Đukića velika udarna rupa već danima ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a u Direkciji za urbanizam i izgradnju kažu da će se sa saniranjem krenuti tek po izboru izvođača za letnje održavanje puteva.

Našoj redakciji poslednjih dana javljali su se građani koji kažu da ova rupa u Ulici Pana Đukića predstavlja veliki problem, s obzirom na to da se radi o veoma prometnoj saobraćajnici.

Prema rečima stanovnika ove ulice, nisu retke ni nezgode.

“Pre samo dva dana mladić na motoru naleteo je na ovu rupu i pao. Samo je puka sreća što je ostao nepovređen” priča jedan od stanovnika.

U Direkciji za urbanizam i izgradnju kažu da izbor izvođača radova za letnje održavanje puteva još uvek nije završen zbog žalbe na odluku Tenderske komisije koju je uložila firma iz Zaječara.

Prema poslednjem rešenju koje je nadležna komisija prošlog ponedeljka uputila Direkciji, zaposleni u ovom preduzeću moraju da izvrše još nekoliko manjih korekcija kako bi izvođač radova za letnje održavanje puteva bio izabran.

“Nadamo se da će procedura izbora izvođača za letnje održavanje puteva biti završena za najviše deset dana” kaže Milenko Milenković, vršilac dužnosti direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca.

Podsetimo, prošle godine letnje održavanje puteva nije ni sprovedeno jer se na odluku tenderske komisije žalilo nekoliko izvođača koji su se javili na konkurs.

Kako je ta procedura predugo trajala, došlo se u situaciju da su istekli rokovi za obavljanje ovog posla.