Više para za povećani broj korisnika socijalne zaštite

g vece 1

Leskovac – Na sednici Gradskog veća usvojen je Predlog odluke o socijalnoj zaštiti građana na teritoriji grada Leskovca kojim se, između ostalog, povećava broj prava korisnika socijalne zaštite u odnosu na poslednju ovakvu odluku iz 1993.godine.

„Pravilnikom, koji će naknadno biti donet, biće uređen način finansiranja ovih prava i usluga, a visina finansijskih sredstava koja će iz gradskog budžeta biti opredeljena u te svrhe zavisiće, upravo, od ukupne sume novca u ovom budžetu“, objasnila je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić.

Ovom prilikom usvojeni su i predlozi odluke o projektnom finansiranju aktivnosti organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite, kulture i sporta i fizičke kulture.

Nadležnost za raspisivanje javnih konkursa za izbor programa, odnosno projekata, iz ovih oblasti imaće Gradska uprava za društvene delatnosti, a sam izbor vršiće nadležne komisije formirane u tu svrhu.

Gradski većnici dali su podršku i predlogu odluke o obrazovanju komisije za izbor davalaca usluga po konkursu „Održivi servisi podrške za osobe za invaliditetom“.