VLASOTINČANIN DONEO PRVU POBEDU SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U BOKSU

Na Evropskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Tbilisiju glavnom gradu Gruzije, juče je nastupilo 5 boksera iz Srbije. Bokser iz Vlasotinca Milan Stanojević ostvario je prvu i za sada jedinu pobedu Srbije na Evropskom prvenstvu. Stanojević je u kategoriji do 59kg savladao protivnika iz Jermenije Manukyan Artaka, i to jednoglasnom odlukom sudija.

Ostala 4 reprezentativca Srbije koji su danas nastupali izgubili su svoje mečeve, tako da je dalje prošao samo “orlić” iz Vlasotinca.

U daljem takmičenju Milan Stanojević će se 7. avgusta boriti sa Engeskim reprezentativcem Anthony Connorsom, koji je danas bio bolji od reprezentativca Ukrajine.

“Smatram da Stanojević može osvojiti neku od medalja na Evropskom prvenstvu ukoliko pokaže sav svoj talenat i hrabrost u meču protiv Engleskog reprezentativca. Nadam se da će Stanojević imati svoj dan i da će u narednom meču pobediti Engleza, koga smatraju za favorita na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 59kg“, rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.