ZAVRŠENE “GEJZERSKE NOĆI”

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Opštine Medveđa, Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ Sijarinska Banja uspešno je privela kraju organizaciju 22. po redu „Gejzerskih noći“. Ova manifestacija predstavlja centralni turistički događaj za opštinu Medveđa, a trajala je od 27. jula do 1. avgusta.

Prvo veče manifestacije otvorio je naš poznati estradni umetnik Zoran Kalezić, koji je mnogobrojnu publiku digao na noge pevajući svoje dobro poznate hitove poput:„Moj dobri anđele“,„Željo moja, najslađi otrove“,„Dobro veče izgubljena nado“ i mnoge druge. Nakon toga nastup su imali članovi Kulturno umetničkog društva „Jablaničko kolo“ iz Lebana.

Sledećeg dana odigran je prvi Međunarodni turnir u vaterpolu, pa su gosti u Sijarinskoj banji mogli u prepodnevnim časovima da se razonode, a veče rezervišu za pravu zabavu, s obzirom da je „Amadeus bend“ i po kiši okupio publiku koja je oduševljeno pevala zajedno sa momcima iz benda.

Po programu Gejzerskih noći, narednih dana nastupe su imali „Light motiv band“, zatim popularni pevač narodne muzike, Milomir Miljanić i KUD „Razigrano kolo-Vez“. Petog dana publiku je zabavio pop-rok bend „Catfish company” iz Lebana, a u pauzi njihovog nastupa svoje fenomenalne koreografije prikazala je plesna grupa „Step by step“ iz Leskovca.

Poslednje večeri, pod nazivom “Veče TO Medveđa”, goste su zabavljali KUD “Novi Badovac“ iz Gračanice, pevačica Sonja Kocić i pobednici takmičenja “Prvi glas Medveđe 2019”.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić navodi da Gejzerske noći jesu centralna manifestacija za opštinu, ali ne i jedina. Pored nje, ovog vikenda održani su i „Zavičajni susreti“ koji povezuju maticu Gornjojablaničana i srpsku dijasporu i uvažene naše građane koji su otišli van svog rodnog mesta. Tom prilikom predsednik Arsić je pozvao sve naše ljude koji mogu da pomognu, da predlože ideje, da ulažu u svoje mesto i da zajedničkim naporima doprinesu bolju i lepšu budućnost za Medveđu.