Vlasotince – Nakon jučerašnjeg glasanja narodnih poslanika o Zakonu o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Vlasotince je, definitivno, ostalo bez mogućnosti da povrati svoj OSud u leskovcusnovni sud, rekla je narodna poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Snežana Stojanović Plavšić na održanoj konferenciji za novinare u Vlasotincu.

Prema njenom objašnjenju, ovo se dogodilo jer nije bilo prave političke volje u pojedinim poslaničkim grupama da pruže podršku amandmanu na predloženi Zakon.

„U ovom slučaju, Ujedinjeni regioni Srbije podneli su amandman zajedno sa Demokratskom strankom i Demokratskom strankom Srbije, i ovo su poslaničke grupe koje su u punom kapacitetu glasale za ovaj amandman. Sličan amandman podneli su i poslanici iz SNS-a i PUPS-a, a da su svi pojedinci iz njihovih poslaničkih grupa  glasali, amandman bi prošao“, objasnila je Snežana Stojanović Plavšić.

Na konferenciji za novinare govorio je i predsednik Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Vlasotincu Bratislav Petrović, koji je rekao, da duboko žali što ova opština neće dobiti svoj osnovni sud jer to znači da će Vlasotinčani svoja prava ostvarivati kao građani drugog reda.