Vlasotince neće moći da povrati svoj Osnovni sud

Vlasotince – Nakon jučerašnjeg glasanja narodnih poslanika o Zakonu o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Vlasotince je, definitivno, ostalo bez mogućnosti da povrati svoj OSud u leskovcusnovni sud, rekla je narodna poslanica Ujedinjenih regiona Srbije Snežana Stojanović Plavšić na održanoj konferenciji za novinare u Vlasotincu.

Prema njenom objašnjenju, ovo se dogodilo jer nije bilo prave političke volje u pojedinim poslaničkim grupama da pruže podršku amandmanu na predloženi Zakon.

„U ovom slučaju, Ujedinjeni regioni Srbije podneli su amandman zajedno sa Demokratskom strankom i Demokratskom strankom Srbije, i ovo su poslaničke grupe koje su u punom kapacitetu glasale za ovaj amandman. Sličan amandman podneli su i poslanici iz SNS-a i PUPS-a, a da su svi pojedinci iz njihovih poslaničkih grupa  glasali, amandman bi prošao“, objasnila je Snežana Stojanović Plavšić.

Na konferenciji za novinare govorio je i predsednik Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u Vlasotincu Bratislav Petrović, koji je rekao, da duboko žali što ova opština neće dobiti svoj osnovni sud jer to znači da će Vlasotinčani svoja prava ostvarivati kao građani drugog reda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *