Premijera Profesionalca

Profesionalac

Leskovac – Kultna predstava Profesionalac Dušana Kovačevića doživela je svoj rimejk u izvođenju leskovačkog pozorišnog ansambla premijernim prikazivanjem u subotu  na bini leskovačkog Kulturnog centra.

Predstavu je režirao Radiša Grujić, bard leskovačkog glumišta u penziji. Biskopska sala leskovačkog Kulturnog centra bila je premala da primi sve ljubitelje pozorišne scene i bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Komad “Profesionalac” nastao je 1989. godine, a priča se odnosila na Brozov sistem i period komunizma, diktature, cenzure, političkog terora.

Jednog dana u kancelariju “tek ustoličenog” direktora velike izdavačke kuće Teodora Kraja, dolazi “nepoznati čovek” Luka Laban profesionalac i donosi pregršt knjiga, koje je direktor – pisac napisao, a da on to ne zna.

Knjige su nastale na osnovu policijskog dosijea, a zapravo su tužne priče o izgubljenom vremenu, prijateljima, rodbini, deci.

Pored Radiše Grujića, Aleksandra Kanjevca, Branislave Marinković i Dada Kulića u predstavi su igrali i Miodrag Krčmarik, Vesna Mirković – Đoršević, Nataša Stanković, Petra Dimitrijević, Ivan Mitrović i Saša Spasojević.

Leskovački ljubitelji pozorišta koji zbog rasprodatih karata nisu mogli da pogledaju premijeru, imaće za to priliku 30. novembra kada je zakazano naredno izvođenje komada Profesionalac u leskovačkom kulturnom centru.

Sponzor ove predstave bio je grad Leskovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *