Vozni park JKP “Vodovod” bogatiji za još jednu mašinu

Vozni park leskovačkog „Vodovoda“ bogatiji je za još jedno novo vozilo, zahvaljujući čemu će usluge koje pruža ovo preduzeće biti podignute na viši nivo. Reč je o kombinovano-građevijnskoj mašini za čiju je nabavku izdvojena suma od 11,2 miliona dinara, istaknuto je na konferenciji za medije održanoj ovim povodom.  

Prednost ovog vozila je obavljanje različitih funkcija u vidu kopanja, nasipanja i prenošenja materijala, što će umnogome doprineti bržem i efikasnijem otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži.   

Takođe,  zahvaljujući ovoj nabavci, znatno će biti olakšan transport i deponovanje mulja sa Postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda u Bogojevcu, naglašava direktor Ristić. 

Ovakva mašina će biti potrebna još jedna i to na centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Mi ćemo iskoristiti staru, koju ćemo tamo da prebacimo, jer već imamo proizvedeno 350-400 tona mulja, čiji će transport na deponiju PWW-a krenuti u narednih 15 do 20 dana – ističe Ristić.

Jedan od problema sa kojim se ranije suočavala služba za održavanje vodovodnog i kanalizacionog sistema ovog javno-komunalnog preduzeća bila je zastarela mehanizacija, u čiju je obnovu od 2012. godine do danas uloženo 54,5 miliona dinara. 

Inače, od preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom 2012. do današnjeg dana, aktuelna vlast je za obnovu  mehanizacije javno – komunalnih preduzeća Komunalac, Vodovod i Grdelica, uložila preko 275 miliona dinara, od čega samo za mehanizaciju Vodovoda 54, 5 miiona dinara.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *