VUČIĆ U MEDVEĐI NA PREDIZBORNOM MITINGU

Obraćajući se okupljenima na mitingu u hali sportova u Medveđi, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je zadatak lokalnih vlasti u ovoj opštini da obrate više pažnje na stanovnike u udaljenim selima s obzirom na to da je reč o sredini koja je vrlo razuđena.

On je rekao da je za ulaganje u Sijarinsku Banju potrebno oko 25 miliona evra, kako bi u nju mogli da dolaze turisti iz cele Srbije i okruženja jer je na prelepom mestu. Najavio je i da će tražiti strateškog partnera za rudnik Lece, a do tada će, kako je rekao, država brinuti o ovim rudarima.

On je najavio rekonstrukciju i asfltiranje puteva u mnogim od tih sela i rekao da je zadovoljan sa tim što je do sada po pitanju putne infrastrukture urađeno u ovoj opštini.

Vučić se osvrnuo i na nizak natalitet, posebno na jugositoku Srbije, i ponovo apelovao da se deca što više rađaju.

„U pitanju je opstanak Srbije! Ako nas ne bude više, neće biti ni Srbije“, kazao je.

Pre Vučića govorio je predsednik opštine i lokalni lider SNS Nebojša Arsić koji je podsetio da je Medveđa jedna od retkih opština u koju predsednik Srbije dolazi dva puta u toku jedne godine a u ovoj godini je, kako je kazao, ovde bilo sedam ministara.

„Svi oni dolaze sa željom da mladi u Medveđi vide svoju budućnost“, kazao je Arsić podsetivši na ulaganja u kanalizacionu mrežu, u puteve, renoviranje tgra, vidikovca i sedišta Skupštine opštine.

m