Yura poklonila bolnici 400 dušeka

jura 1

Leskovac  – Kompanija Yura donirala je Opštoj bolnici Leskovac za potrebe svih bolničkih odeljenja 400 dušeka za krevete, isto toliko silikonskih jastučnica i 1000 posteljina  u vrednosti od 2 miliona i 390 hiljada dinara.  

Ovoj akciji pridružila se i Samostalna trgovinsko zanatska radnja DITS iz Leskovca sa kojom kompanija Yura uspešno sarađuje sa 79 čaršava, jastučnica i dušeka vrednosti 406 hiljada dinara, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

jura 3

Generalni direktor kompanije Jura, Nam Jin Čoji,  istakao je da je ovim poklonom njegova firma želela da pokaže humanost i socijalnu odgovornost kao i dobru saradnju sa gradom.

U ime grada donatorima se zahvalio gradonačelnik Goran Cvetanović.

“Dušeci će u dane vikenda biti zamenjeni najpre na odeljenju Urgentne medicine a početkom naredne sedmice na hirurgiji i ostalim odeljenjima ove ustanove” rekao je direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, istakavši da je ovo veliki dan, i da je donacija od strane kompanije Jura u ovom trenutnku bila preko potrebna ovoj ustanovi.   

Radi se o dušecima debljine 18 santimetara koji imaju čaršav od nepromočivog platna koji će moći da se steriliše, a za potrebe najmlađih pacijenata kod dušeka su korišćene i posebne antialergijske tkanine.

jura 2

Ovo je treća velika donacija Kompanije Jura, marta 2012. godine, ona je Bolnici pokolonila ultrazvučni aparat vrednosti 26 hiljada evra kao i dva inkubatora u okviru akcije pomoći porodilištima Srbije.

Inače u leskovačkoj Opštoj bolnici kapacita 792 ležaja, trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 500 pacijenata.