Za 5 od 7 ponuđenih lokacija grad prihodovao skoro 16 miliona dinara

Na javnom nadmetanju za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta  u svojini grada Leskovca, održanom u skupštinskoj sali,  bilo je ponuđeno 7 lokacija: 4 kod stare stočne pijace i po jedna u ulici Slavka Zlatanovića, u Zelenoj zoni i naselju Kumalak.  Za 5 lokacija bilo je prijavljeno  10 učesnika i one su prodate za skoro 16 miliona dinara.

Lokacija u naselju Kumalak površine 61 ar, namenjena industrijskoj proizvodnji prodata je kompaniji Mladost za 12 miliona i 228 hiljada dinara, što je ujedno i najviši iznos za koji je jedna površina prodata na današnjem javnom nadmetanju. Ostale parcele prodate su fizičkim licima za porodičnu  izgradnju.

Za kupovinu parcele kod stare stočne pijace i jedne u Zelenoj zoni koja je opredeljena za industrijsku  proizvodnju na licitaciji nije bilo zainteresovanih, pa će one,  prema rečima Miloša Cvetanovića, načelnika Gradske uprave, biti ponuđene na nekom od narednih nadmetanja.

Inače, proces otuđenja  neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine grada sprovodi se od 2015.godine  a sav novac prikupljen od prodaje  ulazi u gradski budžet i dalje se raspoređuje prema potrebama grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *