Serija “Pompeja” svake subote od 20h na Televiziji Leskovac

Svake subote od 20 časova na Televiziji Leskovac pogledajte seriju “Pompeja”, i u repriznom terminu ponedeljkom od 13 časova i 5 minuta.

Žanr:istorijska drama, režija: Paolo Poeti, uloge: Victor AlfieriTomas AranaLinda BatistaGunther GillianVanessa Gravina,Ivan KotsevMichael MendlTony MusanteClayton NorcrossErol Sander,Nickolai StoilovNikolai UrumovChristof WackernagelLuca Ward.

Priča započinje u današnje vreme kada mlada arheološkinja Janina, koja radi u ruševinama drevne Pompeje započinje ljubavnu priču sa vulkanologom koja se dogodila nedeljama pre erupcije Vezuva 79. godine nove ere.

Avgust je 79. godine i trgovac Alfius Flacus trgovac iz Pompeje vraća se u svoj grad posle dužeg putovanja. On dovodi muškarca i prelepu žene,oboje robovi. Muškarac je Darius Tračanin, i Marija prelepa palestinska priceza, čije poreklo niko ne zna. Darius će biti obučavan za gladijatora, a Marija će biti predata rimskom konzulu Caiusu. Paralelno sa tim zarobljeni su hrišćani, među njima i Elena koja se zaljubljuje u gladijatora Dariusa.Tu nastaje problem budući da se konzulovoj sestri Lavini sviđa Darius i ona čini sve da se Dairus i Elena vise ne viđaju.

Sa druge strane konzul se zaljubljuje u svoju robinju Mariju, koja otkriva da je princeza i ona biva oslobođena. Kada bude započela erupcija Vezuva, Darius uspeva da pobegne iz gladijatorske škole i napusti grad sa Elenom. Lavina shvata da zaista voli Lavena i sa njim provodi poslednje sate. Darius i Elena napuštaju grad na vreme, ali svi ostali konzul, njegova sestra Lavina, hriščani će umreti zatrpani.

Povratak u sadašnjost, Janina završava svoju priči i shvata da je zaljubljena u svog kolegu vulkanologa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *