Za godinu i po dana završeno tek 37 % radova na izgradnji gradskog trga

Nakon godinu i po dana, procenat izvedenih radova na izgradnji gradskog trga u Leskovcu koji su, podsetimo, započeli novembra 2019. je 37 procenata, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta gradonačelnika.

S obzirom na to da grad i Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja” zaduženo za vršenje nadzor, nisu zadovoljni dimanikom izvođenja radova obaveštavaju javnost da pomenuto preduzeće nije pasivno i da u komunikaciji sa izvođačem konstantno naglašava problem sa kašnjenjem.

U jednom od dopisa koji je Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja“ uputilo izvođaču, sa naznakom da je reč o zahtevu za završetak radova, stoji da se poslovi na izgradnji trga, zaključno sa 1. junom, odvijaju neujednačenom dinamikom gde se smenjuju periodi bez ikakvog finansijskog ulaganja u materijal i opremu, sa tek ponekim  radnikom koji pokušava da osmisli atribut gradilišta, sa kraćim periodima ulaganja i ugradnje pristiglog materijala i opreme od strane dovoljnog broja radnika dostojnog gradilišta ovakve veličine i opredeljenih sredstava.

Nažalost periodi neulaganja dominiraju u izgradnji trga i pružaju neadekvatnu sliku gradilišta i izvođenja. To je slika koju teško podnose svi činioci u procesu: stručni nadzor, građani Leskovca, naručilac, ali i sami neposredni izvršioci u iščekivanju zadataka.

Imajući u vidu ovakvu dinamiku izvođenja radova teško je predvideti konačan završetak radova.

Neophodno je da obezbedite kontinuirano i pravovremeno finansijsko ulaganje i reagovanje u nabavci materijala i opreme sa ujednačenom dinamikom kvalitetnog izvođenja radova, a sve u cilju podizanja slike i renomea gradilišta i  što skorijeg završetka radova.

Više puta smo Vas obaveštavali o kašnjenju izvođenja radova i neprimereno je da nismo dobili od Vas nijedan odgovor. Da li je za isti potreban izuzetan napor ili jednostavno profesionalno reagovanje na naše apele, stoji pitanje na kraju dopisa koje je javno preduzeće Urbanizam i izgradnja uputilo lazarevačkoj firmi Bauvezen.

Podsetimo, rok za završetak radova na izgradnji gradskog trga u Leskovcu bio je 360 kalendarski dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*