Za kapitalne investicije u Leskovcu od 2019. do 2021. oko 5 milijardi 900 miliona dinara

Program kapitalnih investicija grada Leskovca od 2019. do 2021. godine, čiji su predlog odluke usvojili gradski većnici na sinoć održanoj sednici, obuhvata 12 projekata u ukupnoj vrednosti od oko 5 milijardi 900 miliona dinara. Ovaj program, kako je rečeno, sačinjen je od projekata srednje vrednosti u visini od 500 hiljada do 5 miliona evra i velike vrednosti, odnosno preko 5 miliona evra.

Prema ovom programu, kapitalne investicije grada Leskovca u naredne dve godine su izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda –linije mulja, zatim proširenje kanalizacione mreže, izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, kao i rekonstrukcija kotlarnice i dela toplovoda kotlarnice Dubočica.

Određeni iznos biće opredeljen i za unapređenje energetske efikasnosti u objektima javne namene, za elektrifikaciju polja, rekonstrukciju dela Bulevara Nikole Pašića, ulice Radeta Žunića, z6a izgradnju trga, potom za rekonstrukciju i nadgradnju Dečijeg dispanzera i energetsku sanaciju objekta škole „Josif Kostić“.

U kapitalne inveticije našla se i izgradnju stadiona u Leskovcu.

Na održanoj sednici, gradski većnici usvojili su i Predlog odluke o usvajanju izveštaja o realizaciji Programa razvoja grada za 2017. i 2018.  Ovaj program obuhvata strateške ciljeve iz oblasti urbanizma, potom ekonomije, privrede, poljoprivrde i turizma, zatim zaštite životne sredine, ali i ciljevi iz sfere društvenih delatnosti, socijale, kuture, obrazovanja, sporta i zdravstva, kao i iz oblasti uprave i budžeta.

U izveštaju koji su većnici usvojili, od 159 planiranih projekata iz navedenih oblasti, realizovan je 51, 65 delimično, a za ostatak se čeka početak sprovođenja.

Gradski većnici usvojli su i izveštaj o realizaciji Programa podrške preduzetništvu, u okviru kojeg je pod merom „samozapošljavanje“ u 2018. 16 lica otvorilo svoje radnje i dobilo subvencije od po 200 000 dinara, dok je 61 lice  dobilo ukupno 21 milion 180 hljada dinara u okviru programa započinjanje biznisa.

Na održanoj sednici usvoje je i predlog odluke o izboru projekata pravnih lica iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, na osnovu koje će se finansirati 12 projekata u ukupno iznosu od nešto preko 3 miliona dinara.