Za protivgradnu zaštitu iz gradske kase naredne godine 12,2 miliona dinara

Iz budžeta Grada Leskovca u 2022. godini za protivgradnu zaštitu biće izdvojena sredstva u iznosu od 12,2 miliona dinara, najavljeno je na konferenciji za medije u Svečanoj sali Grada, kojoj su prisustvovali i predstavnici Udruženja građana “Strelci protivgradne zaštite Kukavica“. Deo sredstava biće namenjen za finansiranje i sufinansiranje pomenutog Udruženja, nabavku 120 protivgradnih raketa, kao i opreme za strelce, a u planu je i rekonstrukcija stanica.

Od ukupno 31 protivgradne stanice na teritoriji našeg grada, ove godine aktivno je bilo 28, sa 56 strelaca. Žikica Marinković, predsednik Udruženja „Kukavica“, istakao je ovom prilikom da je glavni problem sa kojim se suočavaju nedostatak strelaca, zbog čega ove godine tri stanice nisu bile u funkciji. Govoreći o visini sredstava koja se iz republičkog budžeta izdvajaju za primanja strelaca, a koja na mesečnom nivou iznose 4000 dinara, on je naglasio važnost ulaganja u ovu oblast od strane lokalne samouprave.

Imajući u vidu važan posao koji protivgradni strelci obavljaju dugi niz godina, lokalna samouprava nastoji da stvori bolje uslove za rad ove službe, u cilju efikasnije zaštite poljoprivrednih resursa na teritoriji grada, kazala je Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca.

Od 2016. godine iz gradske kase su u ove svrhe izdvojena 52 miliona dinara, od toga 26 miliona za nabavku raketa, kupovinu opreme i rekonstrukciju stanica, i još toliko za finansiranje Udruženja „Kukavica“. Ove godine je putem projektnog finansiranja Udruženju “Kukavica” isplaćena suma od 5,5 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *