Za staru vozačku dozvolu kazne i do 20.000 dinara

Stara-vozacka

Leskovac – Vozači koji još uvek nisu zamenili paprinu dozvolu za biometrijusku moraće to da učine do 10. juna tekuće godine.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima je propisano da postojeće dozvole važe do isteka roka naznačenog u starom dokumentu, a najkasnije do pet godina od stupanja Zakona na snagu.

“Kako je Zakon o bezbednosti saobraćaja stupio na snagu 10. juna 2009.  godine, stare vozačke dozvole važiće do 10. juna 2014.  godine”, ističe portparol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković.

“Za novu dozvolu moraće da se priloži stara, lična karta i uplatnica sa plaćenim taksama. Dodatno lekarsko uvrenje biće potrebno onima koji u dozvoli imaju navedeno ograničenje ili starijima od 65 godina”, dodaje Zdravković.

Posle ovog roka, stare vozačke dozvole više neće moći da se koriste u saobraćaju, ali će njihova zamena i dalje biti moguća.

U Policijskoj upravi Leskovac kažu  da će u narednom periodu preduzeti sve mere da bi se postupak zamene starih za nove vozačke dozvole sproveo brzo i efikasno.

Ako vozač upravlja vozilom sa vozačkom dozvolom koja je istekla pre manje od šest meseci biće kažnjen novčanom kaznom od 6000 do 20000 dinara.

Ukoliko je vozačka dozvola istekla pre više od šest meseci, novčana kazna je od 15000 do 30000 dinara.