Jura poklanja bolnici 450 dušeka

bolnica

Leskovac – Opšta bolnica Leskovac sa Kompanijom Jura potpisala je ugovor o donatorstvu, vredan preko 25 hiljada evra.

Očekivanja su da prvi dušeci satignu početkom februara.

“Ugovorom je predviđena donacija 450 dušeka i isto toliko silikonskih jastuka, 900 posteljina i jastučnica čime će biti snabdevena, odeljenja intenzivne nege i na kojima leže slabo pokretni pacijenti” kaže direktor Opšte boilnice doktor Nebojša Dimitrijević.

Radi se o dušecima debljine 18 santimetara  koji imaju čaršav od nepromočivog platna koji će moći da se steriliše.

On je ovom prilikom istakao da će verovatno Bolnica dobiti i 30 – tak dekubitalnih dušeka za najteže pacijente.

nebojsa dimitrijevic

“Imamo donatore od kojih smo dobili oko 1 000 kompleta pidžama. Već pravimo novi sistem prijema jer, na žalost, dešava se da pacijenti iz bolnice odlaze sa pidžamom” rekao je direktor OB Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Opšta bolnica u Leskovcu proteklu kalendarsku godinu ocenjuje kao uspešnu, što se poslovanja tiče.

Obaveza prema dobavljačima skoro da nema, opremljenost i kadrovski potencijal su na zadovoljavajućem nivou što ovu ustanovu visoko rangira u Srbiji.

bolnica 2

Iako će godina biti restriktivna menadžment bolnice će uložiti sve napore da se započeti projekti privedu kraju, a pojedine neophopdne stvari urade.

To se pre svega odnosi na izgradnju Centralne intenzivne nege,  premeštanje specijalističkih ambulanti iz Doma zdravlja u zgradu Opšte bolnice, kao i sređivanje „uskog grla“ na ulasku u samu bolničku zgradu kako bi pristup vozila hitne medicinske pomoći bio nesmetan.

“Urgentni centar će organizaciono morati da obavlja svoju funkciju” kaže direktor doktor Nebojša Dimitrijević.

Već po planu – na odeljenjima: ortopedije, ginekologije i neurologije izgrađeni su apartmani, a počelo se sa radovima na izgradnji na internom i odeljenjima hirurgije i ginekologije, a u planu je zamena podova na odeljenjima na kojima su dotrajali.