Završen 13. Lajf


Ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem filma Gordana Kičića, „Realna priča“ u leskovačkom Narodnom pozorištu sinoć je zatvoren trinaesti Leskovački internacionalni festival filmske režije „Lajf“. 

Dobitinik glavne nagrade za najbolju režiju „Živojin Žika Pavlović, Srdan Golubović kazao je da je ovo priznanje privilegija, a Lajf festival od velikog značaja za sve njegove kolege. Njemu je ova nagrada uručena za film „Otac“.

U okviru 13. festivalskog izdanja prikazan je 41 film u 4 kategorije, od kojih tri takmičarske i jedna revijalna. Drugu i treću nagradu  „Živojin Žika Pavlović“ osvojili su reditelji Mladen Đorđević za film „Sumrak u bečkom haustoru“  i Marko Đorđević za film „Moj jutarnji smeh“. Čast da zatvori manifestaciju pripala je Gordanu Kičiću, koji je inače bio jedini glumac-reditelj u ovoj selekciji.

Dobitnici nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu, Irena Vuković i Filip Đurić za uloge u filmu „Moj jutarnji smeh“ , publici su se obratili putem video poruke.


Na 13. Lajfu među mnogobrojnim gostima bili su brojni reditelji i glumci. Između ostalih, Lazar Ristovski, Milutin Mima Karadžić, Ana Franić, Milena Pavlović i drugi. Minutom ćutanja, publika je sinoć još jednom odala počast reditelju Goranu Paskaljeviću, ovogodišnjem laurentu nagrade “Živojin Žika Pavlović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *