ZAVRŠENA “METAMORFOZA”

Nikola Voštinović za ulogu Donalda Milera, Jug Đorđević za režiju predstave „Sumnja“ kraljevačkog pozorišta i Isidora Milosavljević za tekst „Ako se probudiš“ u koprodukcijskoj izvedbi leskovačkog i prištinskog Narodnog pozorišta, dobitnici su tri ravnopravne nagrade na prvom Festivalu mladih pozorišnih autora „Metamorfoza“ koji se prethodnih šest dana održavao u Leskovcu, a zvanično je završen sinoć.

 Mlada dramatuškinja Isidora Milosavljević dobitnica je i četvrte nagrade na ovom festivalu mladih pozorišnih autora koju je dodelio specijalni novinarski žiri.

Po obrazloženju stručnog žirija ona je dobila nagradu zbog toga što se izdvaja zrelošću dijaloga, inovativnim pristupom donekle istrošenoj tematici porodične drame i veštim poigravanjem vremenom i prostorom.

O težini i kvalitetu mladih pozorišnih autora kroz pet odigranih komada tokom šest dana trajanja festivala odlučivao je žiri u sastavu: dramska umetnica Ana Sofrenović, dramaturg Svetislav Jovanov i novinar teatrolog Olivera Milošević. Četvrtu nagradu dodelio je novinarski žiri u kojem su sedeli Tatjana Nježić, Ljubomir Radanov i Svetlana Panić Conić.

Selekciju predstava na prvom Festivalu mladih pozorišnih stvaralacca “Metamorfoza” obavio je  poznati dramaturg Željko Hubač.