Završena rekonstrukcija Dnevnog boravka “Sunce”, na jesen prijem prvih korisnika

Uz finansijsku podršku Evropske unije u vrednosti od 180 hiljada evra, završen je projekat rekonstrukcije Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ u Lebanu, koji će na jesen primiti svoje prve korisnike.

Zahvaljujući dogradnji objekta, obezbeđeni su adekvatni uslovi za smeštaj 30-oro dece i mladih. Renovirane prostorije, obišao je danas Nikola Bertolini, šef za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji, u pratnji predsednika Opštine Lebane, Ivana Bogdanovića.

Pored celokupne rekonstrukcije i dogradnje postojećeg objekta, koje su, inače, trajale skoro godinu dana, Dnevni boravak „Sunce“ će biti opremljen i potrebnim nameštajem, kao i kuhinjskim i sanitarnim elementima.

Istakavši da je briga prema ugroženim kategorijama stanovništva od presudnog značaja, naročito u manjim sredinama, Nikola Bertolini, šef za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji, ocenio je da je rekonstrukcija „Sunca“, jedan od najboljih, a istovremeno i najkorisnijih projekata, realizovanih preko programa EU PRO Plus.

Prema rečima Ivana Bogdanovića, predsednika Opštine Lebane, usluga dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju će biti licencirana, a adekvatan pružalac usluga će biti izabran od strane Centra za socijalni rad.

S obzirom na to da će, u predstojećem periodu, doći do povećanog broja korisnika, sa postojećih trinaestoro na 30, Bogdanović je ovom prilikom najavio i nova zapošljavanja.

Projekat u Lebanu, jedan je od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije, istočne i južne Srbije, koje Evropska unija podržava sa skoro 5,5 miliona evra, u cilju unapređenja kvaliteta života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *