ZELENA ZONA

LESKOVAC – Radovi na izgradnji leskovačke Zelene Zone koji su povereni Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja, teku planiranom dinamikom i bez zastoja, kaže direktor ovog preduzeća Novica Nikolić. Za komunalno opremanje severnog dela Zelene zone grad Leskovac je izdvojio 54 miliona dinara sa PDV-om.

Ugovorom je predviđena izgradnja saobraćajnice dužine 500 metara, izgradnja parking prostora, izgradnja dela atmosferske kanalizacije, izgradnja uličnog osvetljenja, izgradnja TS „Berza 1“ i izgranja  sabirnog šahta i nadzemnih tankova za otpadnu vodu. 

Upravljanje investicijom, izrada tehničke dokumentacije i poslovi stručnog nadzora povereni su JP Urbanizam i izgradnja Leskovac, investitor je Grad Leskovac a izvođači radova su preduzeća „Sistem SNL graditelj“ doo, Leskovac i „Radnja za utovar i vađenje peska i šljunka Boban Cvetković iz Toponice.Da potsetimo na Zelenoj Zoni se izvode radovi na izgradnji nove fabrike Aptiv Packard doo Leskovac, koji je deo Delphi grupacije  osnovane od strane Delphi Europan Holdings Limited iz  Velike  Britanije .