Znanje Leskovačkih osmaka ispod proseka

mala-matura

Leskovac – Na području Školske uprave Leskovac završni ispit za svršene osmake uspešno je okončan, a preliminarni rezultati su ispod republičkog proseka ,  rekao je načelnik Tomislav Simonović.

Za područje Školske uprave Leskovac, koja pokriva Jablanički i Pčinjski okrug, prosečan broj osvojenih bodova iz srpskog odnosno maternjeg jezika je 10,54; iz matematike 10,48, a kombinovanog testa 12, 28.

Prosečan broj osvojenih poena na teritoriji Jablaničkog okruga iz srpskog odnosno maternjeg jezika je 9,66; iz matematike 9,69, a iz kombinovanog testa 11,84.  Kada je Grad Leskovac u pitanju prosek iz srpskog jezika iznosi 10,40; matematike 9,41, a kombinovanog testa 12,20.

– Preliminarni rezultati pokazuju da je na području grada 12 učenika na testu iz srpskog jezika osvojilo maksimalan broj poena ali i to da osmoro njih nije osvojilo ni bod. Kada je matematika u pitanju 27 – oro đaka ima maksimalan broj bodova, a šestoro nula, dok su samo dva učenika kombinovani test potpuno tačno uradila ali nema ni jednog đaka sa nultim učinkom. U odnosu na prethodnu godine ove godine polaganje male mature obeležiće i veliki procenat izlaznosti, rekao je načelnik Školske uprave Tomislav Simonović.

Razlog tome je i odlaganje sezonskih poslova zbog vremenskih prilika jer mnogi roditelji, pogotovo romske nacionalnosti povedu i decu kada odlaze na sezonske radove pa tako ona ne dobijaju priliku da se pojave na polaganje završnog ispita u junskom roku, istakao je načelnik Simonović.

Učenici koji imaju primedbe na broj bodova danas su mogli da ulože žalbu komisiji osnovne škole.

Oni koji i dalje smatraju da su oštećeni, mogu se žaliti okružnoj upisnoj komisiji u ponedeljak 23. juna, od 8 do 16 časova.
Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 26. juna.

 

nagradna igra