Zvezda je rođena! Nikola Kamberović podigao spomenik Majklu Džeksonu

sa snimanja

Leskovac – Trojica mladih Leskoivčana: Nikola Kamberović, Jugoslav Hamza i Duško Kamberović na putu su da postanu prave zvezde, s obzirom da igraju u novom filmu Darka Lungulova „Spomenik Majklu Džeksonu“ koji je na svim festivalima gde je prikazan izuzeto prihvaćen od strane publike.

Ovi dečaci su uspeli da na filmskom platnu stanu rame uz rame sa najvećim glumačkim imenima u regionu kao što su:  Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić i Srđan Miletić.

Mladi Nikola Kamberović (21) je čak napisao i dve pesme za ovaj film.

kamberovic

Kako sam kaže, imao je tu ludu sreću da njegovu muziku na promociji u Makedoniji čuje Lungalov, angažuje njegovu grupu da sarađuje na njegovom filmu, a onda i napiše specijalne uloge za njih u filmu.

„Ostala ekipa je bila skeptična što se nas tiče. U startu su govorili da nećemo uspeti, da Darko greši što nas je angažovao. Na kraju su bili oduševljeni kako smo odradili sve scene i odglumili, iako do tada u glumi nismo imali iskustva“ počinje da se priseća ovaj mladi Leskovčanin svog prvog dana snimanja filma.

Kako kaže, najveću podršku je imao od makedonskog glumca Tonija Mihajlovskog koji u filmu igra njegovog oca.

„On je bio strpljiv sa nama. Otkrio nam je male tajne glumačkog zanata. Bez njega bi bili kao guske izgubljene u magli pred kamerama.  Bio je strpljiv i vežbao sa nama“ .

Nikola kaže da je uspeo da se tokom snimanja zbliži i sa Borisom Milivojevićem, koji igra glavnu ulogu u filmu.

„Boris je insistirao da ga naučimo Romski jezik. Na jednom snimaju smo nas trojica otišli zajedno sa njim da se olakšamo u priprodi… Nema na svakom setu i WC kabina (smeh)… Pričali smo nešto na našem jeziku a Boris je pomislio da ga zezamo i insistirao je da mu prevedemo šta smo govorili. Posle je tražio svakog dana da ga naučimo po neku reč na Romskom. Inače, jako je prijatan. Otvorio nam je svoju dušu. Rekao nam je da moramo da budemo uporni, jer nije lako postići uspeh. Kaže da njemu nije bilo lako i da je imao jako težak život”.

Ipak, za njega je veliko razočaranje bio legenda glumišta Dragan Bjelogrlić.

kamberovic na premijeri u nisu

„Stalno se nešto bunio. Prigovarao je na filmu: Kakva je ovo produkcija… Hladno je, hoćemo li više da snimamo… Mislim da je jako sujetan, možda mu je bilo krivo što on nije producent filma“ .

Na pitanje šta planira da radi u budućnosti kaže da bi želeo da  nastavi da se bavi muzikom i snimi još jedan album sa svojom grupom „Gipsy Unit“, ali najavljuje i novu filmsku rolu i glavnu ulogu u njoj.

„Piše se scenario o  odnosima Roma i Srba u Leskovcu. Snimanje će početi na proleće, a glavnu ulogu pored mene igraće mladi glumac Filip Radivojević. Reč je o priči dva najbolja druga Roma i Srbina i jedan od njih strada u pokušaju da spasi svog najboljeg druga u sukobu između dve bande. Biće odličan film govoriće o međusobnoj diskriminaciji i sukobima koji na žalost nisu retkost u ovom gradu između dve zajednice“.