Ako mogu ja možeš i ti

Ekoloska Radionica

Leskovac – U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ u Leskovcu počela je sa radom radionica za izradu predmeta od recikliranog materijala.

Ova aktivnost je deo ekoloških projekata finalista konkursa raspisanog u okviru ekološke kampanje „Gde je tvoj prag odgovornosti“  koju sprovode: konsultantska agencija Executive Groupe i udruženje građana Generator iz Vranja uz finansijsku pomoć Evropske unije i Vlade Švajcarske u okviru programa EU PROGRES.

Finalisti konkursa, pored leskovačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11.oktobar“ su osnovna škola „Stojan Novaković“ iz Blaca i „Živko Ljujić“ iz Nove Varoši.

Deca sa smetnjama u razvoju leskovačke škole „11. oktobar“ izrađivaće predmete od materijala koji bi inače završili kao otpad.

Na radionicama  nastaju ukrasne vaze od starih flaša, korpe od aluminijumskih žica, nakit od papira i plastike kao i crteži i flajeri o značaju zaštite životne sredine koje će predstaviti sugrađanima.

Na konkurs se javilo 127 škola iz 25 opština i gradova južne i jugozapadne Srbije.

Po završetku realizacije mini ekoloških projekata osnovnih škola žiri će odabrati pobednika konkursa koji će dobiti nagradu od 100 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *