BELA KUGA! Ministarstvo prosvete gasi četiri odeljenja u Leskovcu

Sastanak

Leskovac – S obzirom da ove godine osmogodišnju školu na teritoriji Jablaničkog okruga završava  2 108 učenika što je za 138 manje u odnosu na prethodnu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučilo je da ugasi četiri odeljenja.

Predlog upisa učenika u prvi razred srednje škole za 2014/2015 školsku godinu u Jablaničkom okrugu u konkursu koji će izaći početkom maja predviđa četiri odeljenja manje ali, kako je rekao načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović, s obzirom da će već naredne godine biti za oko 300 svršenih osmaka više može da se računa na vraćanje i ovih odeljenja.

-U školskoj 2014/2015. godini u Jablaničkom okrugu neće biti odeljenja sportske leskovačke Gimnazije, trgovca u trogodišnjem trajanju školovanja lebanske Tehničke škole; turističkog tehničara srednje škole u Vučju i džez izvođača u leskovačkoj Muzičkoj školi, rekao je  načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović.

Taj trend povećavanja broja svršenih osmaka zadržaće se i u narednih pet do šest godina.

Sastanku sa direktorima, pored načelnika Školske uprave Leskovac Tomislava Simonovića prisustvovali su koordinator školskih uprava Miroslav Stamenković i načelnik za srednje škole ministarstva prosvete Dragan Marinčić.