BEZ MILOSTI: Zbog Koridora 10 na silu iseljavaju ljude iz kuća

koridor 2

Leskovac – Dvoje meštana Male Kopašnice odbilo je danas da se iseli sa svojih parcela koje su ekpropriisane za potrebe izgradnje Koridora 10. Iz Puteva Srbije ovim ljudim prete prinudnim iseljenjem.

Ljubiša Đelić i njegova prva komšika dobili su  zaključak o bezuslovnom iseljenju od leskovačke Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove bez obzira na to što im nije odgovoreno na zahtev o dodatnom veštačenju u okviru postupka eksporiacije.

nagradna igra

Njima je ponuđen privremeni smeštaj u Oraovici, a bili bi im i plaćeni troškovi selidbe.

Međutim oni odbijaju da se isele sve dok ih država u potpunosti ne isplati.

koridor 3

Ljubiša u svojoj kući u Maloj Kopašnici živi pune 53 godine i boji se da završetak ovog procesa neće živ dočekati jer mu je zdravlje zbog problema koji su ga snašli oko izgradnje Koridora 10 ozbiljno narušeno.

„Neću da se iselim, naviko sam da živim ovde!“ rekao nam je kratko ovaj čovek.

Podršku Ljubiši je pružilo još dvadesetak meštana Male Kopašnice, Grdelice i Oraovice koji tvrde da ih je država oštetila prilikom procesa ekproprijacije zemljišta.

koridor

Zemljište ovim ljudima je ekspropriisano još 2011. godine za potrebe autoputa. Oni koji nisu bili zadovoljni visinom ponuđene naknade tužili su državu.

Suđenje je krenulo decembra 2012. godine i još uvek traje, ali ministarstvo finansija je ipak dozvolilo preduzeću Putevi Srbije da uđe na ove posede i nastavi sa izgradnjom Koridora.

Iz ove firme kažu da će još jednom razgovarati sa ovim ljudima, a onda će morati prisilno da ih isele jer te dve kuće stoje kao prepreka da se trasa autoputa spoji na potezu između Leskovca i Grdelice.