Državni sekretar: Radnici “Interleminda” ne gledajte na mene i gradonačelnika kao na prethodne bandite!

interlemin

Leskovac – Radnici „Interleminda“ zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem u ponedeljak će posetiti Agenciju za privatizaciju u Beogradu i zatražiti raskid kupoporodajnog ugovora sa većinskim vlasnikom Valentinom Zaharaijevim iz Bugarske.

Gradonačelnik i državni sekretar za regionalni razvoj o lokalnu samoupravu Dragan Stevanović posetili su radnike ove fabrike koji štrajkuju već desetak dana.

Kako je objasnio Stevanović, najidealnije rešenje bi bilo da se za „Interlemind“ pronađe novi vlasnik koji će raditi u interesu fabrike i pokrenuti proizvodnju.

interlemin4

„Jako je loše da država preuzme fabriku. Država niije tu da proizvodi već da stvori realne uslove za razvoj i investiranje u jednog ovakvog giganta koji ima sve mogućnosti da nastavi poslovanje sa nekim novim većinskim vlasnikom“  rekao je Dragan Stevanović i državni sekretar za regionalni razvoj o lokalnu samoupravu.

„Mi samo želimo takozvanu injekciju finansijsku od države i da nam isplati zarade pa da možemo da nastavimo da dišemo i radimo dalje“ rekao je  Saša Milenković, predsednik sindikata „Nezavisnost“

interlemin interlemin 4

„Nemojte gradonačelnika i mene da nazivate banditima i gledate na nas tako. Mi smo ovde da vam pomognemo i pokušamo da rešimo vaš problem koliko je u našoj mogućnosti“ odgovorio mu je Stevanović.

Radnici, predstavnici ministarstva i lokalne samouprave složili su se u tome da je sudstvo jako loše odradilo posao oko „Interleminda“.

Štrajkači kažu da neće prekinuti proteste u krugu fabrike sve dok ne dođe do raskida kupoprodajnog ugovora, pokretanja proizvodnje i isplate 14 zaostalih zarada i doprinosa.