DS: Gradonačelnik grubo prekršio Zakon o informisanju

ds

Leskovac – Demokratska stranka u Leskovcu danas je oštro osudila ponašanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića i njegovog kabineta koji su, kako tvrde, vest o dolasku navodnog američkog investitora “sakrili od većeg dela javnosti”.

Kako navode demokrate, za još veću osudu je ponašanje prvog čoveka grada koji je dozvolio da o ovako važnom događaju građane obaveštavaju samo dve medijske kuće.

“Gradonačelnik je prekršio član 10. Zakona o informisanju koji kaže da državni organi i organizacije, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i preduzeća, kao i poslanici i odbornici, imaju obavezu da informacije o svome radu učine dostupnim za javnost i to pod jednakim uslovima za sve novinare i sva javna glasila. Dakle, od gradonačelnika tražimo da makar poštuje zakone ako već ne poštuje građane Leskovca” kaže Saša Stojanović, poverenik GrO DS.

Demokrate se pitaju i po kom osnovu se mediji u Leskovcu dele na poželjne i nepoželjne, omiljene i omrznute, navodno dobre i navodno loše.

Demokrate postavljaju pitanje i koliko će novih radnih mesta biti otvoreno posle uzvratne posete biznismena iz Čikaga, kao i kada će početi da rade i primaju platu radnici kojima je gradonačelnik obećao posao od američkih investicija.

U Leskovcu je u subotu boravio biznismen srpskog porekla iz Amerike Slobodan Pavlović za koga je najavljeno da je mogući kupac “Porečja iz Vučja, a informaciju sa sastanka iz kabineta prenela je samo državna novinska agencija Tanjug i lokalna Televizija K-1.