Gradonačelnik provozao greder na čišćenju deponije kod fabrike Jeanci

deponija 1

Leskovac – Polovni greder kupljen je za milion i po dinara, bez PDV-a. Nabavljen je na tenderu javne nabavke male vrednosti i koristiće ga JKP Komunalac, uglavnom za ravnjanje i čišćenje terena gde se nalaze divlje deponije.

Kako je istakao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, u okolini Leskovca je bilo preko 90 deponija. Do sada su očišćene 23.

deponija 2

Danas se krenulo sa čišćenjem najveće depoinije u gradu u ulici Solunskih ratnika.

“Ova lokacija već godinama unazad predstavlja mesto nelegalnog odlaganja, uglavnom građewvinskog otpada. Procenjeno je da ima više od 1.000 kubnih metara otpada” rekao je gradonačelnik.

deponija 3

Sa čišćenjem je krenula gradska Uprava za zaštitu životne sredine, predstavnici Komunalne policije, JKP Komunalac i Por Werner Weber.

“Srđan Milošević iz Lipovice, potpuno je besplatno i danas ustupio svoju mehanizaciju – dva kamiona za čišćenje. On je učestvovao i  u čišćenju divljih deponija u Lipovici, Pečenjevcu i ulici Božidara Veličkovića” podsetio je Cvetanović i dodao da svi građani treba da imaju razvijenu svest o očuvanju životne sredine u kojoj žive.

Prvi čovek grada je istakao da je zadovoljan time što ni na jednoj od očišćenih deponija nije ponovo došlo do odlaganja novog otpada.