Gradonačelnik: Borićemo se da auto put do Prištine prođe kroz Leskovac

obilaznica

Leskovac – Grad Leskovac će kod Vlade Republike Srbije insistirati da auto put do Prištine ipak prođe kroz naš grad, saopštio  e gradonačelnik Goran Cvetanović prilikom obilaska radova na završetku obilaznice oko Leskovca.

„Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić pominjao mogiućnost da magistralniu put koji spaja Srbiju sa Prištinom ide preko Prokuplja, naša lokalna samouprava  će se boriti za prvobitnu varijantu koja je najavljivana prilikom početka izgradnje obilaznice oko Leskovcva“ rekao je gradonačelnik Cvetanović.

On kaže da je i Kosovska strana insistirala da ovaj auto put prođe kroz Leskovac jer su ranijih godina privrednici sa Kosova jako dobro sarađivali sa privrednicima iz naših krajeva.

Inače, obilaznica oko Leskovca biće završena do Nove godine.

Nastavljeni su poslovi na Bulevaru Nikole Pašića gde se završava se saobraćajnica u dužini od 350 metara sa  kolovozom širine 24 metra.  Trotoari su širine od oko 3 i po metra,  a biciklističke staze metar i po.

Bulevar će biti spojen kako planirano sa Devetom ulicom.

„ Ono što su svi dugo očekivali mi ćemo predati građanima u roku od 45 dana“ kazao je Cvetanović.

U čitavu obilaznicu do sada je uloženo oko 70 miliona dinara, saopštio je direktor direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković. On je dodao da da je samo u ovoj godini u važne infrastukturne projekte u gradu uloženo oko 150 miliona dinara.

Investitor na završetku obilaznice je gradska Direkcija za urbanizam i izgradnju, dok radove izvodi preduzeće Maki Plast.