Na GAS-u lažirali prava dugovanja, slede otkazi

autobuska

Leskovac – Gradska autobuska stanica bila je u dubiozi od neverovatnih 39 miliona dinara, a ne 15 miliona, kao je to pre dva meseca predočeno gradskim većnicima, rekao nam je novi direktor GAS-a Gojko Veličković.

Po njegovim rečima, pravu istinu otkrio je na sastanku Nadzornog odbora preduzeća i tvrdi da je za veoma kratko vreme uspeo da vrati čak 20 miliona duga.

Na pitanje kako mu je to uspelo, Veličković tvrdi da je u GAS-u uveo strogu disciplinu i racionalizaciju troškova, a plate svih zaposlenih, uključujući i svoju, sveo je na minimalac.

Samo na osnovu ovakve uštede radnicima je uspeo da isplati dve plate, kao i zaostale putne troškove.

gojko-velicckovich

„Ukinuo sam službene mobilne telefone i ukinuo nulu na fiksnim telefonima. Reprezentacije više nema. Nema ni dnevnica za putovanja. Zahvaljujući samo tome isplatili smo te plate“ tvrdi Gojko Veličković, direktor GAS-a.

GAS je pre dva meseca bio na ivici bankrota, tvrdi Veličković i za takvo stanje optužuje prethodni menadžment preduzeća.

„Njihovo bahato ponašanje dovelo je do ovakvog stanja i maltene totalnog bankrota Gradske autobuske stanice. Pokušavamo da stanemo na noge“ kaže Veličković.

On najvljuje i racionalizaciju broja radnika  otpuštanjem 10% zaposlenih.

„GAS ima višak zaposlenih i sa tim moramo da se nosimo.Radićemo ozbiljno i studiozno, uz poštovanje svih aspekata. Neće ni menadžment biti zaobiđen“ obećava Veličković.

Gradska autobuskla stanica je u startu imala 53 radnika. Danas u ovom preduzeću radi 72-oje ljudi.