Gradonačelnik: U školama ostaju samo oni direktori koji znaju da rešavaju probleme

sastanak 2

Leskovac – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je na  sastanku sa direktorima leskovačkih osnovnih i srednjih škola da neće trpeti pasivnost i inertnost i najavio smene onih direktora koji nisu dobro obavljali svoj posao.

 „Svoja mesta zadržaće samo direktori koji se zalažu, imaju inicijativu i projekte i koji su aktivni u rešavanju problema svojih škola, bez obzira na političku pripadnost“ rekao je gradonačelnik.

sastanak 1

Ovom sastanku prisustvovali su načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković, načelnica Uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić i zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović.

Gradonačelnik Leskovca podsetio je ovom prilikom da je lokalna samouprava u 2013. godini za osnovno obrazovanje izdvojila 197, a za srednje 95 miliona dinara što je ukupno 292 miliona.

Početkom septembra otvorili smo četvororazredne škole u Gornjem Krajincu i Svircu, za šta smo iz budžeta izdvojili 10,2 odnosno 3,5 miliona dinara miliona  dinara, završili uvođenje centralnog grejanja sa izgradnjom pomoćnog odeljenja kotlarnice u izdvojenom odeljenju leskovačke Osnovne škole Vuk Karadžić u Bobištu i još mnogo toga.

Cvetanović je obećao da će obaveze po osnovu jubilarnih nagrada za 2013. godinu prosvetnim radnicima biti isplaćene do kraja februara tekuće godine.