Tempus projektom do Akademije strukovnih studija Južne Srbije

tempus 1

Leskovac – Na dvodnevnom devetom sastanku učesnika Tempus projekta koji za krajnji cilj ima formiranje Akademije strukovnih studija Južne Srbije, u Visokoj strukovnoj školi za tekstil u Leskovcu razmatraće se usaglašavanje pravnih akata, anketa za studente i profesore prilikom ocenjivanja rada škole i  jedinstvenog informacionog sistema, a razgovaraće se o formiranju internacionalne kancelarije.

” Ukoliko za početak rada dobije saglasnost Ministarstva prosvete buduća Akademija strukovnih studija Južne Srbije po ugledu na slične institucije ovog tipa koje već funkcionišu u Evropskoj uniji i zemljama u okruženju u trebalo bi da obuhvati osam Visokih strukovnih škola iz Niša, Leskovca, Kruševca, Pirota, Vranja i Ćuprije” kaže direktor Visoke škole za tekstil, Nebojša Ristić.

tempus 2

Učesnike ovog sastanka pozdravio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da Visoka škola za tekstil obrazuje kadrove nepohodne leskovačkoj industriji tekstila koja dolaskom Falkea i Džinsija dobija na zamahu.

Projekat koji je pokrenut pre dve godine završiće se 14. oktobra 2014-te ali postoje nagoveštaji da će biti produžen za još godinu dana.

U radu ovog skupa koji je počeo danas u Leskovcu učestvuju koordinator Tempus projekta Belgijanac Andrej Gover i predstavnica jedne Više škole iz nemačkog grada Alena.

Vrednost ovog projekta je oko 800 hiljada evra, a sredstva su obezbeđena iz fondova Evropske unije.