Kategorizacija sportskih klubova – niža liga manje para!

kk zdravlje

Leskovac – Na osnovu odluke o kategorizaciji klubova koja je usvojena na jednoj od poslednjih sednica Gradskog veća fudbalski srpskoligaši pod uslovom da nisu proglašeni ekipom od značaja za razvoj sporta u gradu moći će da računaju na sumu do milion i 800 hiljada dinara po sezoni, a zonaši do 800 hiljada dinara.

Za ekipu koja se takmiči u Kadetskoj fudbalskoj ligi Srbije predviđen je maksimalan iznos od milion dinara, kao i za Lemind Lavice koje se takmiče u Prvoj ženskoj fudbalskoj ligi.

Članovi Jablaničke okružne lige mogu da računaju na sumu do 400 hiljada, Međuopštinske do 300, a Gradske fudbalske lige do 100 hiljada dinara.

Što se košarke tiče ekipe regionalne lige sagledane su iznosom do 800 hiljada dinara na godišnjem nivou, s tim što će Zdravlje kao klub od posebnog značaja imati znatno veći budžet.

zok le 016

Isto važi i za Rukometni klub Dubočica 54, a za Prvu ligu u kojoj ova ekipa igra  odlukom o kategorizaciji predviđena je suma do milion dinara.

Član druge muške rukometne lige može da računa na maksimalno 700, a ženske 450 hiljada dinara, dok su odbojkaški drugoligaši predviđeni iznosom do 650, a regionalni ligaši do 200 hiljada.

Kategorizacijom su obuhvaćeni i svi klubovi u ostalim sportovima počeov od atletike, plivanja i vaterpola do šaha, dizanja tegova i tenisa sa iznosima koji se kreću od 50 do maksimalno 400 hiljada dinara na godišnjem nivou.

’’U slučaju da ekipa promeni rang takmičenje pošto se budžetska godina planira od januara do decembra, a sportska traje od juna do juna, ekipe koje promene rang takmičenja nagore ili nadole u drugom delu godine moći će da računaju na sredstva koja su predviđena rangom u kojem se nalaze’’ kaže rukovodilac grupe poslova za sport i fizičku kulturu Gradske uprave za društvene delatnosti Aleksandar Petković .

Petković je posebno istakao da je zahvljujući uspesima paraolimpijca Milana Petrovića leskovačkom biciklističkom klubu u poslednja tri meseca uplaćena suma od 70 hiljada dinara iz Gradske kase i da će grad pomoći ovom sportisti kako bi se što bolje pripremio za predstojeća takmičenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *