Privrednicima manja lokalna taksa za 10 posto

Lokalne komunalne takse

Leskovac – Od 1. januara 2014. godine lokalne komunalne takse za korišćenje prava, predmeta i usluga na teritoriji Grada Leskovca naplaćivaće se po izmenjenoj tarifi, koja je usklađena sa prosečnom zaradom zaposlenih ostvarenoj na teritoriji grada u periodu januar – avgust.

Prema tome za isticanje firme na poslovnom prostoru banke, osiguravajuće kuće, firme koje se bave proizvodnjom i trgovinom nafte i naftnim derivatima, duvanskim proizvodima, cementom, poštanskim, mobilnim i telefonskim uslugama, elektroprivrede, kazina, kockarnice, kladionice, bingo sale i ostale koji pružaju kockarske usluge kao i noćni barovi i diskoteke, bez obzira na zonu, plaćaće 460 hiljada dinara.

Velika pravna lica za isticanje firmi izdvojiće 138 hiljada dinara; srednja i mala pravna lica kao i preduzetnici sa godišnjim prihodom preko 50 miliona dinara – 92 hiljade dinara.

„Izmena je i u tome da obveznik prijavu mora da podnese do 31. marta 2014. godine, za tekuću godinu. Srednja i mala pravna lica i preduzetnici koji su registrovani za obavljanje proizvodne delatnosti, a imaju godišnji prihod preko 50 miliona dinara komunalnu taksu plaćaće 10 posto manje“ rekao je načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković.

Ovom odlukom utvrđena je i taksa za držanje motornih i drumskih priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, a koja se plaća prilikom registracije vozila.

Kako javno oglašavanje o obavezi građana da izmire svoju obavezu, kada je naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine u pitanju, nije nije urodilo plodom u 2014. godini Gradska uprava za finansije obveznicima će dostavljati rešenja na kućnu adresu. Tokom godine koja je na izmaku ova usluga koštala je dva i po miliona dinara.

Od Nove godine počeće da se primenjuje i Odluka o kućnom redu u  stambenim zgradama koja, pored prava i obaveza stanara zgrade, sadrži i kaznene odredbe u slučaju eventualnog prekršaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *