Ko će da mu stane na put? “Dečak glista” izbo nožem devojku!

rana izbodene devojke

Leskovac – Osamnaestogodišnja J.M. iz Leskovca izbodena je nožem prošlog četvrtka nedaleko od svoje zgrade. Kako nezvanično saznajemo, reč je o poznatom maloletnom prestupniku kome su mediji dali nadimak  „dečak glista“.

Incident se dogodio u četvrtak, pola sata pre ponoći u ulici Nikole Skobaljića, u prolazu između zgrada Lamele.

nagradna igra

„Išao mi je u susret, kad sam prošla pored njega zastao je i počeop da me prati. Baš kada sam htela da se okrenem zabio mi je nož u leđa i pobegao. Najpre nisam osetila nikakav bol i samo sam napipala kra. Jedva sam se dovuikla do stana“ priča nam ova devojka.

prolaz gde je izbodena

Ona je zadobila ubodnu ranu duboku tri santimetra i sva je sreća što joj nisu oštećeni bubrezi. Posledice je ublažila kožna jakna koju je nosila devojka.

Kako ona tvrdi, u policiji joj je rečeno da je u pitanju maloletnik, star skoro 14 godina, o kome se već pisalo u javnosti da na najneverovatnije načine pljačka prodavnice i trafike, ulazi kroz male rupe i ventilacione sisteme, a u mediji su mu dali nadimak „dečak glista“.

„Rekli su mi da su ga uhvatili, pretukli i pustili jer im zakon ne dozvoljava bilo šta da urade“ kaže J.M.

U policiji nam je potvrđeno da je maloletnik nakon hapšenja predat Centru za socijalni rad u Leskovcu.

Ova devojka je sada preplašena za svoju bezbednost i navukla je traume.

„Plašim se da izađem napolje, u agoniji sam i mislim da će negde da me sačeka i ubije. Policajci su mi već rekli da je na isti način pokušao da izbode još dve žene“ uplašeno nam govori ova devojka.

Dečak „glista“, kako su ga prozvali mediji i oštećeni, uhapšen je zbog veće broja izvršenih krivičnih dela predat je 6. juna  Centru za socijalni rad u Leskovcu , i upućen  je u Prihvatni centar u Beogradu.

On je i ranije slat za Beograd jer je to jedina ustanova nadležna za maloletnike do 14 godina. Iz Prihvatnog centra je ponovo pobegao.

Prema zakonu maloletnik će moći krivično da odgovara kada bude imao 14 godina.