Leskovčani ne žele Kineze u Domu sindikata

sindikat 2

Leskovac – Čak 79% učesnika u našoj anketi “Da li Dom sindikata treba dati na korišćenje Kinezima” glasalo je protiv! Svega 6% anketiranih misli da je to dobra ideja, a 17% glasača je potpuno svejedno šta će se dešavati i ko će zakupiti ovaj prostor.

Rezultate ankete možete pogledati na našem sajtu.

Naime, čitava zapadna strana  Doma sindikata od marta meseca biće pretvorena u još jednu Kinesku robnu kuću, potvrđeno nam je u Veću Samostalnih sindikata koje gazduje ovom zgradom.

Ovakav poslovni potez vlasnika zgrade ponovo je naišao na oštru osudu javnosti, kao onomad kada je Veće SSS odlučilo da najveću bioskopsku salu u Leskovcu, koja se nalazila u sklopu Doma sindikata, da na korišćenje poznatom gradskom ugostitelju.

sindikat 3

Sekretar Veća Samostalnih sindikata Jovica Nedeljković kaže da su morali da se odluče na ovakvo rešenje jer ni jedan od trenutnih zakupaca ne plaća redovno kiriju, a kako je istakao, Kinez je ponudio da renovira čitav prvi sprat i prizemlje sa zapadne strane.

„Mi moramo da razmišljamo o našoj budućnosti. Ovu zgradu jesu gradili svi radnici, ali jedino je Veće tu da je održava. Ne želimo da propada, a taj novi zakupac je ponudio da dosta uloži u renoviranje zapadne strane zgrade“ rekao nam je Nedeljković.

sindikat 1

Inače, trenutno u ovom prostoru posluju različite delatnosti, počev od menjačnice, prodavnice stolarije, obućara, knjižare, prodavnice cveća, tekstilne robe, dve fotokopirnice, tri agencije za promet nekretnina, advokatske kancelarije do radionice za popravku tehničkih aparata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *