OPREZ: Poledica i večeras na gradskim ulicama – Leskovčani na klizavici lomili ruke i noge!

poledica

Leskovac – Ledena kiša koja je padala u jutarnjim časovima zaledila je gradske ulice i trotoare, a poledica je postala još opasnija u večernjim satima!

Ekipe hitne pomoći su samo u prvoj smeni u gradu imale preko deset intervencija.

“Svi pacijenti su najpre zbrinuti na licu mesta, a onda smo seve te naše sugrađane prevezli u Urgentni centar pod sumnjkom preloma ruku ili nogu” rekao nam je načelnik Hitne pomoći Dragan Cakić.

prelom

Načelnik Odeljenja urgentne medicine Milan Stojković kaže da je na Odeljenju ortopedije zadržano desetak Leskovčana.

“Svi su oni sa prelomima ekstremiteta: ruku i nogu. Ima i onih koji su polomili kuk  pri padu na zaleđenim trotoarima i kolovozima“, kazao je Stojković.

U Hisarskoj ulici koja vodi do Svetolilijskog groblja jutros oko 7 časova vladala je panika. Ova ulica sa oštrim usponom bila je u potpunosti zaleđena. Ljudi koji su krenuli automobilima na groblje ostavljali su ih u Svetoilijskoj ulici, a pešaci su sa mukama uspeli da se uspenju do kapele.

Nadležne službe su na parkingu kod kapele i na glavnim stazama kroz groblje bacali so i rizlu.

1_kolo

S obzirom da nas poledica očekuje i sutra, iz Policijske uprave apeluju oprez svim učesnicima u saobraćaju.

“Prekopotreban je maksimalan oprez svih učesnika u saobraćaju, apa tako i pešaka. Vozači motornih vozila su obavezni da nose zimsku opremu” upozorio je portparol PU Leskovac Boban Zdravković.

I pored bačene rizle, gradske ulice večeras nisu u ništa boljem stanju – poledica je učinila svoje. Zato PAŽLJIVO ako se uputite negde večeras iz svog doma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *