Majka porodila ćerku u automobilu

porodilja 2

Leskovac – Marija Dimitrijević iz sela Žabljana porodila se u automobilu dok je bila na putu ka leskovačkom porodilištu. Beba i majka se osećaju dobro, i do kraja nedelje biće puštene kući.

Mali Marko nije sačekao da njegova majka stigne do porodilišta, rodio se u kolima na putu do leskovačke bolnice. Termin za porođaj bio je 30. novembar ali sve se, prema Marijinim rečima, brzo odigralo u noći između ponedeljka i utorka. Da ugleda svet Marku je pomogla baka Vukica Zdravković. Dečak je rođen u sat i 15 minuta.

“Porodila sam se na putu od Žabljana prema Leskovcu, kod sela Palikuća. Najviše su se uplašile moja majka i svekrva, ja sam bila pribrana jer mi ovo nije prvi porođaj. Moj suprug je pozvao ekipu Hitne pomoći koja je dete i mene prevezla u bolnicu”, priča majka Marija Dimitrijević.

Dečak se rodio sa težinom od tri kilograma i 200 grama, a dužinom od 57 santimetara. Otac Dragan srećan je jer se sve dobro završilo ali i zbog toga što je dobio sina.

Načelnik Odeljenja ginekologije, primarijus doktor Dragan Krstić kaže da je porođaj kod kuće nešto što se priželjkuje u razvijenom svetu.

“U slučaju 26 – to godišnje Marije, koja se porodila u automobilu, samo je pokazatelj da priroda čini svoje. Kako je Marija imala iskustva jer joj je ovo drugi porođaj razumljivo je što je sa najmanje straha prevazišla situaciju. Pupčana vrpca presečena je tek po dolasku ekipe Hitne medicinske pomoći ali dete je “znalački” zbrinuto, rekao je  načelnik Odeljenja ginekologije OB Leskovac, prim. dr Dragan Krstić

Marija i Dragan Dimitrijević imaju i četvorogodišnju ćerku Anu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *